Op het moment dat je tatoeage net is gezet, kun je de folie 2 uur laten zitten. Mocht je langer onderweg zijn is dit geen enkel probleem; je kunt de folie iets langer of korter laten zitten. Was echter wel altijd je handen met desinfecterende Unicura zeep voor je aan je nieuwe tatoeage komt. Als je de folie eraf haalt, moet je de tatoeage met wat lauw water wassen met unicura zeep, en voorzichtig droogdeppen. Je hoeft hierna de tatoeage niet meer af te dekken met een verbandje of folie.
Je dient de bepanthen zalf één of twee keer per dag op de tattoo aan te brengen. Was altijd je handen met de meegegeven Unicura zeep voor je de zalf aanbrengt. Gebruik de ongeparfumeerde Unicura handzeep tijdens het douchen. Voor het slapen moet je ook wat zalf aanbrengen. Mocht je rode pukkeltjes rond de tatoeage krijgen, kan het zo zijn dat je overgevoelig bent voor de zalf. Als dit gebeurt, neem dan contact met ons op.
Belangrijk! – Waar je rekening mee moet houden
Een tatoeage is een schaafwond en moet ook zo behandeld worden. Er komen wat korstjes op de tatoeage die twee tot drie weken kunnen blijven zitten. Niet krabbelen dus! 
– Hou dieren uit de buurt van je nieuwe tatoeage.
– Vermijd tijdens het genezingsproces contact met zwemwater (chloorzwembaden, bubbelbaden & natuurlijk zwemwater).
– Tijdens het genezingsproces (zes tot acht weken) moet je de tatoeage afdekken als je onder de zonnebank gaat of de zon ingaat.
– In de zomer moet je de tatoeage zeker vier tot zes weken goed insmeren met zonnebrandcrème. Bij voorkeur factor 30 mocht je toch de zon ingaan.
De tatoeage ziet er na twee weken al goed genezen uit, maar hou er rekening mee dat het twee maanden duurt voordat de huid helemaal hersteld is.